Audiospecialist Werner Ero ging op bezoek bij onze vrienden van Audiofile en maakte daar niet alleen kennis met de Hailey 3.2 in volle glorie, maar ook met een delegatie van het Amerikaanse merk: CEO Dr. Matthew Webster, hoofd productontwerp Jason Browning en verkoopleider (Europa) George Gimenez. Zijn bevindingen tekende hij op voor FWD.

YG Hailey 3.2

Het uitgebreide FWD-artikel, dat je kunt lezen via deze link, gaat vooral in op het gesprek met het drietal van YG Acoustics – maar uiteraard zijn we ook benieuwd naar Werner’s ervaringen met de Hailey 3.2. Om een mooie indruk te kunnen geven, is bij Audiofile voorzien in een krachtige set met een prachtig Audio Research Reference-systeem opgesteld. Twee mono Audio Research Reference 160M MkII buizen (KT150) eindversterkers met 140 watt continuvermogen aan 8 ohm, om precies te zijn, aan elkaar verbonden met topkabels uit verschillende series van het Nederlandse Crystal Cable en Siltech. Daarnaast wordt er ook wat gewisseld in de opstelling, want: “deze super weergevers zijn bijna meer dan welk ander merk dan ook in staat om verschillen tussen versterkers, broncomponenten en kabels voor het voetlicht te brengen. De vorige generaties YG-luidsprekers hadden deze eigenschap ook, maar het grote verschil is dat de nieuwste generatie het weet te combineren met een soort van bijzondere ontspanning en vanzelfsprekendheid.”

“Wanneer ik eenmaal grip heb gekregen op de eigenschappen van dit bijzondere totaalsysteem en deze formidabele weergevers, die ook nog eens nauwkeurig en goed staan opgesteld, gaat het analyseren al snel aan de kant en begint het grote genieten.”

“De harmonische opbouw, vloeiendheid, natuurlijke zeggingskracht, 3D-ruimtepresentatie, timbres en geloofwaardigheid zijn allemaal ongekend mooi en realistisch.”

Lees het hele artikel hier.