Van de papieren pagina’s van Music Emotion naar de – iets makkelijker deelbare – online versie van FWD.NL, en nu ook te lezen bij D&D Audio: het fabrieksbezoek dat Werner Ero afgelopen zomer bracht aan Siltech, en de resulterende review van de Royal Single Crown.

Zorg, wetenschap en materiaalkeuze

“De merknaam Siltech loopt als een rode draad door mijn audioleven”, schrijft Werner. “Niet alleen doordat het een puur Nederlands bedrijf is (een categorie waar ik sinds jaar en dag een groot fan van ben), maar ook vanwege de ultieme zorg, compromisloze materiaalkeuze en wetenschappelijke onderbouwing die aan ieder van hun ontwerpen ten grondslag ligt.”

Die zorg, materiaalkeuze en wetenschappelijke onderbouwing zijn vervolgens ook de rode draad in het artikel, dat onder meer ingaat op de ontwikkeling, productie en marketing bij Siltech, de wetenschappelijke voortgang die het gerenommeerde internationale merk boekt, en de creativiteit die daar steevast een hoofdrol in speelt.

In het eerste deel – want het is dus een tweeluik geworden – deelt Werner zijn ervaringen in de fabriek in Elst die hij afgelopen zomer bezocht om verslag te doen van de veranderingen sinds zijn vorige bezoek. En in deel twee duikt hij in de Royal Single Crown-modellen van Siltech, die hij een flink aantal maanden in zijn eigen luisterruimte kon benutten. Enjoy!

Klik hier voor deel I      |     En hier voor deel II

royalcrown