We hebben het niet zo gepland, maar blijven met jullie goedkeuren graag nog even in de categorie ‘fabrieksbezoek’ hangen. Na de zomerse tour van Werner Ero naar de werkruimtes van Siltech, en zijn recente interview met het team van YG Acoustics, delen we nu een mooie video-visit van The Audio Analyst bij laatstgenoemde merk.

‘The Audio Analyst’ is Greg Weaver, een Amerikaanse veteraan van de high-end audio met ruim vijftig jaar aan ervaring. Van hobbyist tot verkoopmedewerker, van het leiden van hifi-winkels en -ketens tot het repareren en ontwerpen van elektronica voor thuis en commercieel gebruik, tot het ontwikkelen van nieuwe exotische audiotoepassingen… Ook besteedt hij zijn tijd graag aan leerzame kijkjes achter de schermen, nu via zijn eigen YT-kanaal – en in dit geval bij YG in Arvada, Colorado!

YG Acoustics fabrieksbezoek

In de eersteklas luidsprekerfabriek in Colorado krijgt Greg een rondleiding van YG-marketing manager Duncan Taylor, die hem meeneemt langs iedere fase van de productie. Een zeer interessant kijkje in de innovatieve faciliteiten van deze high-end audiofabrikant!

Interview Dr. Matthew Webster

De oplettende kijker heeft wellicht al gezien dat deze aflevering van The Audio Analyst onderdeel was van een tweeluik. Aansluitend is Greg namelijk in gesprek gegaan met Matthew Webster, CEO en mede-eigenaar van YG. Dat interview vind je hier.

Meer video’s van The Audio Analyst vind je op youtube.com/@theaudioanalyst.