Astell&Kern NOVUS earphones review

Dit is een preview van de review van Felix op headfonia.com. De hele review lees je hier.

“In deze review nemen we de Astell&Kern NOVUS-oordopjes onder de loep, die zijn gemaakt in samenwerking met Empire Ears. Ze worden verkocht voor maar liefst $4.999 USD.

Astell&Kern

Ik denk niet dat Astell&Kern nog een uitgebreide introductie nodig heeft, aangezien ze inmiddels al meer dan tien jaar bestaan. Astell&Kern heeft de draagbare hifi-markt volledig veranderd sinds de introductie van de AK100 DAP in 2014. Sindsdien is AK synoniem geworden met een van de meest luxueuze en innovatieve merken van draagbare audioplayers ter wereld.

Bij Headfonia hebben we in het verleden veel van hun producten gereviewd, waaronder hun topmodellen DAP’s zoals de SP3000, SP2000, SP1000 en hun meer instapgerichte DAP’s zoals de SR35. Veel van hun DAP’s hebben ook onze Best Product of the Year-prijzen gewonnen. Ze zijn dus zeker de moeite waard om te bekijken als je op zoek bent naar het beste van het beste.

Astell&Kern produceert ook een breed scala aan andere producten, zoals hoofdtelefoons en IEM’s (in-ear monitors) in samenwerking met gevestigde merken zoals Empire Ears, Vision Ears en Beyerdynamic. In de afgelopen jaren heeft AK verschillende producten uitgebracht, zoals de AURA, Odyssey, Pathfinder en vandaag de eregast van de review – de NOVUS.

NOVUS

De NOVUS is de nieuwste toevoeging van AK in de IEM-wereld. De NOVUS is ontwikkeld in samenwerking met Empire Ears, een van de beste IEM-makers in de industrie. De in Georgia (VS) gevestigde fabrikant bestaat sinds 2015, toen ze hun merknaam veranderden van EarwerkZ naar Empire Ears.

Laten we eens kijken naar de technische specificaties van de NOVUS IEM’s.

De NOVUS is uitgerust met 13 drivers en maakt gebruik van vier verschillende typen drivers, waardoor het een quadbrid-ontwerp is. De exacte driverconfiguratie wordt niet vermeld op de website van AK, maar het volgende kan eruit worden afgeleid:

De NOVUS maakt gebruik van twee eigen dynamische drivers (lage tonen), vijf gebalanceerde armaturen (middenbereik), vier elektrostatische tweeters (hoge tonen) en twee hoge-massa botgeleiders (volledig bereik).

Net als andere IEM’s van Empire Ears maakt de NOVUS ook gebruik van hun synX crossover-netwerk, dat de tijd- en frequentiedomeinen gebruikt om de drivers aan te sturen en het geluid verder te optimaliseren. We vinden ook ARC (Anti Resonant Compound) in de NOVUS, wat in feite een coating is voor de drivers en interne onderdelen om resonanties en trillingen van de drivers te verminderen.

Astell&Kern verkoopt de NOVUS voor $4.999 USD via hun dealernetwerk wereldwijd.”

Lees verder.