Astell&Kern A&ultima SP3000T review

Dit is een preview van de recensie van twister6.com. De hele review lees je hier.

Introductie

“Zoals ik al eerder heb vermeld in de SP3000-review, is mijn observatie dat de vlaggenschip-releases van Astell & Kern meestal samenhangen met de aankondigingen van nieuwe AKM DAC’s. Dit gebeurde met de SP1000 en AK4497, de SP2000 en AK4499, en de SP3000 met de AK4499EX/AK4191EQ. Maar als je een loyale A&K-klant bent of op zoek bent naar een nieuwe DAP, hoef je niet lang te wachten tussen elke vlaggenschip-release, want we worden vaak elk jaar verwend met iets nieuws. Eerder waren dat vaak updates van hun traditionele instap-SR-serie of mid-fi SE-serie, maar nu krijgen we een spannendere variëteit met een modulaire (SE180), een discrete R2R (SE300), een krachtpatser (KANN), of een Buizenmodel (SP2000T).

Het was onvermijdelijk dat er dit jaar een nieuwe DAP van A&K zou komen, maar niemand wist wanneer en wat. Dus toen ze de SP3000T (3kT) aankondigden net voor de CanJam NYC ’24, was ik in eerste instantie niet zo verrast, omdat ik iets soortgelijks verwachtte als hun SP2000T (2kT) gebaseerd op het ontwerp van hun huidige SP3000 (3k) vlaggenschip. Maar de verrassing kwam later toen ze onthulden dat het nieuwe DAP in plaats van de NuTube-module een paar Raytheon JAN6418 miniatuur vacuümbuizen zou bevatten. Na de kans te hebben gehad om deze DAP kort te horen op de CanJam-show, kreeg ik nu de kans om er twee weken mee door te brengen, net genoeg tijd om mijn gedetailleerde test en analyse af te ronden, die ik vandaag graag met jullie deel.

Unboxing en Accessoires

De 3kT unboxing-ervaring is identiek aan andere vlaggenschip SP-serie DAP’s. Verwacht geen grote verrassingen, hoewel het nog steeds indrukwekkend is om een premium kwaliteit “sigaar”-houten opbergdoos te zien die uit een volledig zwarte kartonnen buitenverpakking tevoorschijn komt. De buitenverpakking had een kenmerkende “A”-letter in zilver op de bovenkant en een kleine print met gedetailleerde specificaties in 10 talen op de achterkant.

Alles was netjes verpakt in die houten opbergcadeaudoos, maar ik raad je toch aan om hem van onderen vast te houden wanneer je de bovenkant optilt, aangezien er geen sluitingen of scharnieren op de deksel zitten om deze stevig vast te houden. Binnenin vind je een leren hoes, 2 schermbeschermers, een snelstartkaart en een garantiebewijs in een schuimuitsparing onder de deksel. De schuimuitsparing in het hoofdgedeelte van de doos houdt de 3kT en USB-C-kabel stevig vast.

Binnenin vind je ook hun traditionele kartonnen kaart met een zakje en microSD-kaartsleufcover (plastic dummy microSD-kaart), hoewel er al een andere in de 3kT zat. De meegeleverde standaard USB-C naar USB-C hogesnelheidskabel voor opladen, gegevensoverdracht en usb DAC-functionaliteit is van hoge kwaliteit, met duurzame afscherming en voldoende draadmaat. Met ondersteuning voor snellaadmodus is het belangrijk om een kwaliteitskabel te gebruiken voor opladen op hoge snelheid met hogere spanning.”

Lees verder.