We schrijven veel en vaak over Devialet. Dat komt in de eerste plaats omdat de audiospecialisten uit Parijs nou eenmaal zelf ook veel te vertellen hebben, en regelmatig met iets nieuws komen. Maar ook omdat er in de historie van de high-end audio maar weinig merken die zo’n beroering hebben veroorzaakt als Devialet. Beroering in de meest positieve zin van het woord, uiteraard. Daar lees je alles over op onze Devialet-pagina, dus laten we het voor nu vooral kort houden.
Op de pagina hier willen we namelijk anderen eens aan het woord laten. Over Devialet, uiteraard. Wat ze van de nieuwe Mania luidspreker vinden, bijvoorbeeld. Of de baanbrekende Devialet Dione soundbar. De wereldberoemde Phantom, in al zijn verschillende uitvoeringen. De Gemini high-end in-ears. Hoe dan ook, je vindt de reviews op deze pagina.
Devialet Mania (T3.com)
“Ik zal er geen geheim van maken: ik ben een grote fan van Devialet. Tenminste, ik ben vooral gek op de Phantom-lijn van het Franse audiobedrijf. Die zijn waanzinnig duur, briljant in gebruik, en, hoe graag ik ook een paar zou willen bezitten, ik heb ze verrassend genoeg niet.
Dat maakt de Devialet Mania meteen aantrekkelijk voor mensen zoals ik: dit is Devialet’s versie van ‘betaalbaar’, en hoewel het nog steeds niet precies zakgeld is, kan ik helemaal begrijpen waarom het merk in het huidige economische klimaat enige aandacht besteedt aan een luidspreker met een vraagprijs van minder dan vier cijfers, met als doel een van de beste draadloze luidsprekers op de markt te zijn.
De concurrentie in deze markt is echter niet bepaald schaars, zelfs van het nauwelijks budgetgebonden (en over het algemeen meer bedrade) aanbod van andere high-end merken. Als Sonos Move-alternatief vond ik de Devialet echter wel zinvol.
Kan de Devialet Mania, de eerste draagbare luidspreker van het bedrijf en in de race voor beste Bluetooth-luidspreker, zich staande houden in deze toch al drukke markt? Nu het merk zich richt op andere gebieden, zoals home cinema met zijn super Devialet Dione soundbar, lijken de kansen in zijn voordeel…”
Lees hier de hele review van Mike Lowe op t3.com.
Devialet Dione (bollyinside.com)
“Devialet, een Frans audiobedrijf, introduceerde de Dione als zijn eerste soundbar. Gezien de vaardigheid van het bedrijf in het creëren van maffe audiofiele producten, kozen ze ervoor om een kans te wagen met de Dione, door een revolutionaire alles-in-één soundbar te creëren die Dolby Atmos-ready is en geen hulp nodig heeft van surround speakers of subwoofers. Devialet verheft de vorm met een weelderig design en een verheven idee dat kopers ervan wil overtuigen dat het feit dat ze een eenvoudige, enkele draadloze tv-luidspreker willen, niet betekent dat ze dat niet in luxe kunnen doen, in tegenstelling tot de meeste basis soundbars.
Hoewel het de eerste soundbar van het merk is, maakt de Devialet Dione indrukwekkend gebruik van het geclaimde vermogen van 950 W, slimme akoestische techniek en het aantal kanalen om een massief, mooi gebalanceerd en goed opgebouwd geluidsbeeld te creëren. De bas wordt ook gepresenteerd op misschien wel de beste manier die we hebben gehoord van een soundbar zonder externe subwoofer.”
Lees hier de hele review van James Hogan op bollyinside.com.
Devialet Gemini (bollyinside.com)
“De Devialet Gemini zijn een degelijk en effectief paar draadloze oordopjes. De ruisonderdrukking en transparantiemodus zijn indrukwekkend, en de geluidskwaliteit is onderhoudend. Gezien hun prijs zijn er echter andere draadloze oordopjes die meer waar voor hun geld bieden.
“De Devialet Gemini kost 179 euro, maar afgezien van de drie gepatenteerde innovaties, is er niet veel aan de basisfuncties waardoor hij zich onderscheidt van concurrenten met vergelijkbare prijskaartjes. De oordopjes met Bluetooth 5.0 ondersteunen de codecs SBC, AAC en aptX en werken draadloos.
Ze doen echter onder voor de alternatieven van Bowers & Wilkins en Sony, omdat ze geen ondersteuning bieden voor meer geavanceerde codecs zoals aptX HD, aptX Adaptive en LDAC. De Gemini tonen echter het grote gevoel voor design van Devialet en zijn zeer aantrekkelijke objecten.”
Lees hier de hele review van George Southwell op bollyinside.com.
Devialet Phantom II 95 DB (av2d.com)
‘De Phantom’s II 95 worden geleverd in een mooie zwarte doos waarin ze op een ingenieuze manier verpakt zijn om transportschade te voorkomen. Eerst en vooral valt me het gewicht van de doos op. Ik denk bij mezelf: zijn dit kleine speakers? Groot is mijn verbazing wanneer ik de luidsprekers uitpak: wat zijn ze klein. Je kan ze qua grootte het best vergelijken met een extra grote kokosnoot, maar dan eentje van 4,3 kg.‘
Naast het schrijven van een review op hun site (die je overigens hier kan lezen), hebben zij ook een video geproduceerd waarin zowel het design als alle mogelijkheden van de Devialet Phantom II 95 dB aan bod komen.