Review Devialet Gemini II: “Wanneer luxe en muziek hand in hand gaan”

De Gemini II earbuds zijn nog maar net officieel gelanceerd, maar de eerste reviews zijn al binnen. Dit is een preview van de recensie van Daniel Jacobs van The Informant. De volledige review lees je hier.

Constructie en comfort

“Het ontwerp van de Gemini II’s lijkt erg op dat van zijn voorgangers. Het behoudt dan ook zijn visuele oppervlak dat doet denken aan de iconische Phantom I luidsprekers met het merklogo erop geplakt. Het ontwerp is even nauwkeurig als altijd en het afwerkingsniveau is onberispelijk: de verschillende plastic behuizingen zijn perfect in elkaar gezet en de metalen versieringen zorgen voor een echte premium look. Een duidelijk cosmetisch verschil: voor de verschillende microfoons zijn roosters geplaatst.

Hoewel het uiterlijk niet echt is veranderd, zijn de Gemini II’s aanzienlijk kleiner – 22% volgens Devialet – dan de eerste Gemini, en dit is vooral duidelijk op het gebied van comfort. De Gemini II is stiller in het oor en past zich beter aan kleinere lichaamsvormen aan, waardoor hij meer globale sensaties kan leveren. De earbuds zijn erg leuk om te dragen, tenminste voor mensen die geen last hebben van het opdringerige gevoel van een in-ear formaat. Bovendien voelen de siliconen oordopjes prettig aan. Er worden vier paar meegeleverd in verschillende maten.

Gemini II’s kunnen echter lichtjes condenseren op de tragus, antihelix en/of conchus, afhankelijk van de vorm van de oren. Het dragen van de earbuds vereist daarom enkele pauzes tijdens lange luistersessies om pijn te voorkomen. Hoewel de earbuds de meeste tijd op hun plaats blijven zitten, kunnen ze de neiging hebben om uit de oren te komen als je gaat hardlopen of gewoon met je kaak speelt.

Devialet Gemini II -3

Luxe en gemakkelijk mee te nemen case

Net als het juwelendoosje is ook de case waarin de Gemini II zit bijzonder luxe. Het plastic is van uitstekende kwaliteit en het metalen frame heeft een bijzonder luxueuze uitstraling, die sommigen misschien als opzichtig zullen omschrijven. Bovendien is het afwerkingsniveau perfect en zijn de sporen van de assemblage goed verborgen, met uitzondering van de zichtbare naden tussen de metalen rand en het imitatie metalen plastic paneel aan de achterkant. De koppelingsknop bevindt zich ook in het midden van dit paneel. Er is een USB-C poort aan de onderkant. Om de case compatibel te maken met draadloos opladen, is het metalen frame afgesneden door een plastic paneel dat metaal nabootst.

Net als de earbuds is ook de case afgeslankt. Hij is 40% kleiner dan zijn voorgangers en past nu gemakkelijk in een broekzak. Het scharnier is veranderd van een schuifsysteem naar een opening met deksel die eenvoudig met één hand te bedienen is.

Gebruikservaring

Toen we de Gemini voor het eerst testten, merkten we een gebrek aan aanpassingsmogelijkheden en specifieke aanpassingen van de bediening. Devialet lijkt de situatie te hebben rechtgezet met deze Gemini II apparaten, die veel veelzijdiger zijn dan hun voorgangers. De beschikbare bedieningselementen zijn veelomvattend: het is mogelijk om het afspelen te beheren, van de ene luistermodus naar de andere over te schakelen, tussen nummers te navigeren, oproepen te beheren en zelfs het volume te regelen. De aanraakoppervlakken reageren ook goed, maar pas op dat je niet te hard tikt, anders word je doof van het klepeffect. Verschillende acties gaan gepaard met geluidssignalen om de gebruiker te begeleiden.

Er blijven echter enkele ergonomische problemen bestaan. Het commando om de luisterstand te wijzigen is bijvoorbeeld hetzelfde als het commando om gesprekken te weigeren. Daarom moet je wachten tot je de telefoon opneemt voordat je de luisterstand kunt wijzigen. Daarnaast blijft de ruisonderdrukking aan tijdens gesprekken en is er geen voice-over functie. Hoewel veel van de bedieningselementen binnen de app kunnen worden aangepast, zijn het volumeniveau en de beschikbare acties tijdens gesprekken dat niet. Tot slot, als de Gemini II solo wordt gebruikt, worden de bedieningselementen afgekapt en is vooruit/achteruit navigeren tussen nummers of volledige volumeregeling niet meer mogelijk.”

Lees verder.